ERKEK GÖMLEK SEÇİMİ NASIL OLMALI? | Dük Kravat
ERKEK GÖMLEK SEÇİMİ NASIL OLMALI?

ERKEK GÖMLEK SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Kategori : Blog    /    Yazar : Dük Kravat
Erkek giyimin kurtarıcı parçaları arasında yer alan erkek gömlek modelleri ile ister günlük hayatınızda ister ofis ortamında ya da özel davetlerde şık kombinler yaratabilirsiniz. Erkek kombinlerinin joker parçası gömlek modelleri arasından seçim yapmak bazen göründüğünden daha zor olabiliyor. Hal böyle olunca da, ortaya istenmeyen görüntüler ortaya çıkabiliyor. Peki erkek gömlek seçimi nasıl olmalı?

Erkek gömlek seçimi yaparken ilk dikkat etmeniz gereken nokta, vücut proporsiyonlarınızdır. Eğer seçtiğiniz gömlek modeli, vücut yapınıza uygun değilse geri kalan hiçbir detayın pek bir önemi kalmayacaktır. Vücut tipinize ve zevkinize göre klasik kesim ya da slim fit gömlek modelleri arasından size uygun olan gömlek modelini seçebilir, iddialı görünümler elde edebilirsiniz.

Erkek gömlek seçimini gideceğiniz yere ya da etkinliğe göre de yapabilirsiniz. Eğer özel bir davete katılacaksanız takım elbiselerinizin içine giyebileceğiniz düz klasik erkek gömlek modellerini, günlük kombinleriniz için ise çizgili ya da desenli erkek gömlek modellerini tercih edebilirsiniz.

“Erkek gömlek seçimi nasıl olmalı?” sorusunun yanıtları tabi ki bunlarla sınırlı değil! Gömleğin yakası da gömlek seçiminin en önemli konu başlıklarından biri… Gömleğin yaka kısmı, yüzünüzü çerçevelediği için yüz hatlarınızı vurgulamanız ya da dengelemeniz açısından önemli bir rol oynar. Eğer uzun bir yüze sahipseniz, geniş yaka gömlekler ile dengeli bir görünüm elde edebilirsiniz. Yüz yapınız yuvarlak ya da ovalse, klasik gömlek yakaları tercih edebilirsiniz.

Dük Blog olarak “erkek gömlek seçimi nasıl olmalı?” sorusunu sizin için detaylandırdık. Hazırsanız, hemen başlıyoruz!

Erkek Gömlek Kalıbı Nasıl Olmalı?

Erkek gömlek kalıbı, erkek gömlek seçimindeki en önemli faktörler arasında üst sıralarda yer alıyor. İşte tam da bu sebeple erkek gömlek kalıbı doğru seçilmediğinde istenmeyen görünümler ortaya çıkıyor. Gömlek kalıpları arasında başlıca klasik kesim, slim fit, modern fit ve super slim fit gömlek modelleri geliyor. Bu gömlek modelleri arasından vücut proporsiyonunuza en uygun olanı seçerek hem gömleğinizin içinde rahat edebilir hem de şık görünümünüzle ilgiyi üzerinizde toplayabilirsiniz. Peki erkek gömlek kalıbı nasıl olmalı?

Erkek gömlek kalıbını belirlerken ilk olarak vücut yapınızı göz önünde bulundurmalısınız. Vücudunuza tam oturan, ne çok dar ne de çok geniş olan bir erkek gömlek modeli tercih ederek konfor alanınızı genişletebilirsiniz. Eğer atletik bir vücut yapınız varsa slim fit erkek gömlek modelleri ile iddialı görünümler elde edebilirsiniz. Kutu görünümüyle rahat bir kullanım sağlayan ve geleneksel bir seçenek olan klasik kesim erkek gömlek modelleri ise karın kısmı yuvarlak olan vücut tipleri için ideal olacaktır.

“Erkek gömlek kalıbı nasıl olmalı?” sorusunu yanıtlarken göz önünde bulunduracağınız diğer bir nokta, elde etmek istediğiniz görünümdür. Eğer özel bir etkinliğe katılacaksanız, takım elbisenizin ya da smokininizin içine düz klasik kesim erkek gömlek modellerini tercih edebilirsiniz. Günlük kombinleriniz için tercihinizi modern fit ya da slim fit erkek gömlek modellerinden yana kullanarak daha spor ve modern bir tarz oluşturabilirsiniz.

Gömlek Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Takım elbiselerin vazgeçilmez parçası olan erkek gömlek modelleri, şüphesiz kombinlerin de başrolü… Ancak başrolü seçmek her zaman göründüğü gibi kolay olmayabiliyor. Giyeceğiniz gömlek modelini seçerken vücut yapınızı göz önünde bulundurabileceğiniz gibi gideceğiniz etkinliğe, tarzınıza ve kombinize göre de bir seçim yapabilirsiniz. Ancak doğru seçimi yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı kritik noktalar bulunuyor. Peki gömlek seçerken nelere dikkat edilir?

1. Özel bir geceye ya da davete katılırken slim fit erkek gömlek modelleri yerine düz klasik erkek gömlek modellerini tercih etmek, daha şık ve zarif bir görünüm elde etmenizi sağlar.

2. “Gömlek seçerken nelere dikkat edilir?” konusunda tahmin edeceğiniz gibi renklerin de payı büyük... İş görüşmesi, toplantı gibi resmi bir davet için çarpıcı renkler yerine beyaz, açık gri veya açık mavi gömlek modelleri daha uygun olacaktır. Ancak daha eğlenceli özel bir partiye gidiyorsanız bu renkler sönük kalabilir. Bu noktada yeşil, bordo ve turuncu gibi canlı renklerdeki erkek gömlek modellerini tercih ederek iddialı görünümler elde edebilirsiniz.

3. Eğer gömleğinizle ceketinizi bir arada kullanacaksanız, gömlek kol boyunun ceketinizin kol boyundan bir santim daha uzun olduğundan ve tam bileğinizin üstünde bittiğinden emin olun. Bu size güçlü bir görünüm kazandırır.

4. Gömleğin yakası da “gömlek seçerken nelere dikkat edilir?” sorusunun yanıtları arasında. Eğer boyunuz kısaysa, uzun yakalar yerine minimal ve küçük yakalı erkek gömlek modellerini tercih etmelisiniz. Yüzünüz ovalse, klasik yakalı gömlekler sizin için daha uygun olacaktır.

5. Karmaşık desenli ya da kalın çizgili gömlekler, günlük kullanıma daha uygundur. İş yeri, düğün, tören gibi etkinliklerde daha sade ve ince çizgili erkek gömlek modellerini tercih edebilirsiniz.

Erkek Gömlek Modelleri ve Fiyatları

Erkek giyimin mihenk taşı olan erkek gömlek modelleri günlük veya resmi kombinlerin yanı sıra hediye alternatifi olarak da en çok tercih edilen giyim ürünleri arasında üst sıralarda yerini alıyor. Bu durumda erkek gömlek fiyatları da merak konusu oluyor. Erkek gömlek fiyatları, üretilen modelin kumaşına, kalitesine, tasarımına ve işçiliğine göre değişkenlik gösterebiliyor.

İster ceketle isterseniz de tek başına giyebileceğiniz erkek gömlek modelleri, farklı kalıp, renk ve desen seçenekleriyle karşımıza çıkıyor. Siz de vücut proporsiyonunuza ve tarzınıza göre slim fit erkek gömlek modellerini ya da klasik erkek gömlek modellerini tercih ederek stil sahibi görünümler elde edebilirsiniz. Gömlekleri, gideceğiniz yere göre klasik pantolonlarınız ya da jean’lerinizle kombinleyebilir, şık kravat modelleri ve yaka mendilleri ile kombininize şık dokunuşlar yapabilirsiniz.

Stilinizi bir üst seviyeye taşıyacak şık bir gömlek modeli arıyorsanız, çizgili, düz ya da desenli gömlek çeşitlerinin yer aldığı Dük erkek gömlek modelleri arasından zevkinize uygun bir gömleği seçebilir erkek gömlek fiyatları ile ilgili fikir alabilir, indirimli gömlek modelleri ile bütçenize uygun tercihler yapabilirsiniz.