MAVİ GÖMLEK İLE HANGİ RENK KRAVAT TAKILIR? | Dük Kravat
MAVİ GÖMLEK İLE HANGİ RENK KRAVAT TAKILIR?

MAVİ GÖMLEK İLE HANGİ RENK KRAVAT TAKILIR?

Kategori : Blog    /    Yazar : Dük Kravat

Takımların vazgeçilmezi olan mavi gömlekler, gösterişli olmakla birlikte resmi ve klasik bir görünüm elde etmek için ideal seçeneklerin başında geliyor. Ancak daha ihtişamlı görünümler için mavi gömlek modellerinin tek başına yeterli olmadığını baştan söyleyelim. Onu tamamlayan bir kravat ile iddialı bir kombin elde edebilirsiniz. Güçlü bir imaj sergilemenin yolunun doğru renk seçimi yapmaktan geçtiğini de hatırlatalım. Peki hangi renkler mavi gömlekle uyumludur? Mavi gömlek ile hangi renk kravat takılır?

Mavi gömleğinize uygun renkte bir kravat takmanız, şık bir kombin yaratmanızı sağlar ve stilinizi bir üst seviyeye taşır. Tam tersi bir durumdaysa istenmeyen görüntüler ortaya çıkabilir. İşte tam da bu yüzden doğru renk seçimi yapmak stilinizi sokağa en iyi şekilde yansıtmak için oldukça önemli… Başta zorlayıcı ve can sıkıcı görünse de doğru kombini oluşturmak aslında göründüğü kadar da zor değil! “Mavi gömlek ile hangi renk kravat takılır?” dediğinizi duyar gibiyiz.

Dikkat etmeniz gereken en önemli şey renk skalası! Yani yan yana getirdiğiniz renklerin bir araya geldiklerinde bir bütün oluşturmaları… Örneğin; kırmızı, sarı, yeşil ve pembe gibi tamamlayıcı renkleri, mavinin tonları ile birleştirerek şık bir görünüm elde etmek mümkün.

Dük Blog olarak “mavi gömlek ile hangi renk kravat takılır?” sorusuna nokta atışı yanıtlar veren kılavuz niteliğindeki yazımızı sizin için hazırladık!

Mavi Gömlek ve Kırmızı Kravat Kombini

Büyüleyici bir görünüme sahip olan kırmızı kravatlar, mavi gömlek modellerinin üzerinde harikalar yaratarak şık ve klas bir stil oluşturmanızı sağlayacak. Eğer daha klasik ve güçlü bir görünüm peşindeyseniz mavi gömlek ve kırmızı kravat kombini, sizin için fazlasıyla ideal olabilir. Kırmızının koyu tonlarındaki bir kravatı, koyu mavi bir takım ve gömlekle eşleştirerek stil sahibi görünümler elde edebilirsiniz.

Mavi gömlek ve kırmızı kravat kombininizi tamamlaması için koyu renkte ayakkabıları tercih ederek göz alıcı aksesuarla kombininize son dokunuşları yapabilirsiniz. Saat ve evrak çantası gibi aksesuarların yanında deri cüzdan modelleri resmi bir gömlekle oldukça uyumlu olacaktır. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında koyu kırmızı, bordo ya da kahverengi bir güneş gözlüğünü kombininize dahil ederek tüm meraklı bakışları üzerinizde toplayabilirsiniz.

Dikkat çeken mavi gömlek ve kırmızı kravat kombini yapmak için seçtiğiniz parçalarla uyumlu yaka mendillerini iş birliğine davet edebilirsiniz. İnce detaylarla kombinlerinizi zenginleştirerek iddialı tavrınızı ortaya koyabilirsiniz. Gardırobunuzda hala bir yaka mendili yoksa Dük’ün yaka mendili koleksiyonuna hemen göz atabilirsiniz.

Mavi Gömlek ve Sarı Kravat Kombini

Açık mavi bir gömleği sarı renkteki desenli bir kravat ile birleştirmek, sıra dışı ve dikkat çekici bir görünüm elde etmenin en harika yolu! Erkekler için pek alışılmadık ancak neredeyse her kombine kolayca uyum sağlayan bir renk olan sarı, bir adım öne çıkmak ve farklı olmak isteyenlerin vazgeçilmezi olacak! Mavi gömlek ve sarı kravat kombini, diğer renklere göre daha açık kalsa da daha cool görünümleri tercih eden genç erkekler için oldukça uygun bir seçenek. Bu kombini, şık bir saat ve güzel bir cüzdan ile tamamlayabilirsiniz. Eğer hala bu kombini tamamlayacak şık bir cüzdanınız yoksa, Dük cüzdan koleksiyonundan stilinize en uygun deri cüzdan modelini seçerek kombin alternatiflerinizi çoğaltabilirsiniz.

Mavi gömlek ve sarı kravat kombini yaparken dikkat etmeniz gereken bazı konular olduğunu hatırlatalım! Eğer gömleğiniz çizgiliyse, desensiz sarı kravat modellerini kombininize rahatlıkla dahil edebilirsiniz. Şayet kombininize bir ceket ekleyecekseniz, ceketizin renginin gömleğiniz ve kravatınızla uyumlu olmasına özen gösterebilirsiniz.

Mavi Gömlek ve Yeşil Kravat Kombini

Koyu mavi bir takımla tonsürton oluşturacak açık mavi gömlek modellerini bir araya getirdiğinizde harikalar yaratabileceğinizi zaten biliyorsunuz! Bir de bunun üzerine doğadan ilham alan yeşil kravat modelleri eklenince inanılmaz bir görüntü ortaya çıkıyor. Hem şık hem de spor bir görünüm elde etmek isteyen erkekler için ideal olan bu kombin, resmi davetler için de fazlasıyla uygun! Çünkü mavi gömlek ve yeşil kravat kombini gideceğiniz her yere eşlik edebilecek kadar yetenekli!

Tüm meraklı bakışları üzerinizde toplayacağınız mavi gömlek ve yeşil kravat kombini ile ister ofise isterseniz de gece davetlerine katılarak iddialı görünümlere imza atabilirsiniz. Stilinizi bir üst seviyeye taşımak istiytorsanız ipek mendillerle birlikte çizgili ya da kareli kravat modellerini bu combine dahil edebilirsiniz.

Mavi Gömlek ve Pembe Kravat Kombini

Çizginin dışında görünümler size çağırıyor! Evet evet, yanlış okumadınız! İddialı olmak, alışılmışın dışında görünümler elde etmek ve özgüveninizle sokak modasına yön vermek istiyorsanız pembe kravat modelleri tam sizlik! Koyu mavi takım elbise, açık mavi gömlek ve pembe kravattan oluşan kombininiz ile siz de stil ikonu haline gelebilirsiniz. Üstelik hangi etkinliğe katılacağınız hiç fark etmez! Bu kombin ile eşsiz ve kalıpların dışına çıkan bir görüntü yaratarak stilinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Kombininizde yer alan parçaları fazla göz alıcı bulursanız, mavi gömlek ve pembe kravat kombini ile siyah kemerinizi birleştirerek daha dengeli bir görünüm oluşturabilirsiniz. Kombinlerinizi zenginleştirmek için hayatınızı kolaylaştıran aksesuarlardan yardım alabilirsiniz. İddialı ve dikkat çeken bir renk olan pembe kravatı üzerinizde en iyi şekilde taşımak için kombinlerinizdeki renk geçişlerine dikkat edebilirsiniz.

Mavi Gömlek ve Mavi Kravat Kombini

Mavi üzerine mavi renk mi? Evet evet, doğru! Eğer mavinin iki farklı tonunu kullanırsanız elbette bu kombin ile de şık görünmeniz mümkün! Açık mavi bir gömlek üzerine koyu mavi bir kravat kullanmak, profesyonel ve klasik bir görünüm elde etmenizi sağlarken tam tersi bir durum, sıra dışı ve cesur bir seçenek olacaktır. Her iki türlü de etraftaki tüm gözleri üzerinize çekeceğiniz kesin! Yalnız kıyafetinizin düzenli ve ütülü olduğundan emin olun! Çünkü mavi çoğu zaman, acımasız bir renk olabiliyor!

Bunlara ek olarak, mavi gömlek ve mavi kravat kombininizi şık bir takı ya da saat ile tamamlayarak zevkli seçimlerinizi ortaya koyabilirsiniz. Kahverengi, siyah ya da bordo saat, cüzdan, atkı, şal ya da eldivenleri stilinize dahil ederek imajınızı tazeleyebilirsiniz.

Mavi gömlek ve mavi kravat kombini yaparken, eğer seçtiğiniz kravat modeli desenliyse gömleğinizi daha basic modellerden yana kullanabilirsiniz. Her ikisini de çizgili tercih ediyorsanız, gömleğinizdeki çizgilerin baskın olmamasına özen gösterebilirsiniz. Eğer hala gardırobunuzda mavi bir gömleğiniz yoksa, Dük’ün gömlek koleksiyonuna göz atarak güvenle sipariş oluşturabilirsiniz.