STİL SAHİBİ GÖRÜNMEK İSTEYEN ERKEKLER İÇİN 8 TAVSİYE | Dük Kravat
STİL SAHİBİ GÖRÜNMEK İSTEYEN ERKEKLER İÇİN 8 TAVSİYE

STİL SAHİBİ GÖRÜNMEK İSTEYEN ERKEKLER İÇİN 8 TAVSİYE

Kategori : Blog    /    Yazar : Dük Kravat

Hakkınızdaki ilk izlenimlere dair elinde güçlü kozları olan kıyafetler stil sahibi görünmeniz için de kilit bir pozisyona sahip… Sürekli değişen trendleri takip etmek kadar kendinize yakışanı bulmak da bazen sandığınızdan daha çok zaman alabiliyor. Ancak bu durum gözünüzü korkutmasın. Doğru giyinmenin püf noktalarını yakaladıktan sonra siz de stil sahibi görünümler elde edebilir, gardırobunuza yatırım yaparak sokak modasına yön verebilirsiniz.

Kısacası, çabasız şıklık elde edebilmek sandığınız kadar zor değil. Bazı temel giyim kurallarını doğru şekilde uygulayarak siz de yeni stil kodlarınızla girdiğiniz her ortamda tüm meraklı bakışları üzerinizde toplayabilirsiniz.

Dük Blog olarak stil sahibi görünmek isteyen erkekler için rehber niteliğinde bir liste hazırladık! Kahvenizi alın, işte başlıyoruz! 😊 “Stil sahibi görünmek isteyen erkekler için 8 tavsiye” başlıklı yazımız tam size göre!

Pahalı kıyafetler her zaman şıklık vadetmez!

Giyinmek elbette sosyal yaşamın gerektirdiği bir zorunluluk, temel ihtiyaçlarımızdan birisi… Ancak önümüze gelen her kıyafeti giymek için hiçbir şart ve koşula bağlı değiliz! İşte tam da bu sebeple bazı doğru bilinen yanlışları düzeltip, alışılagelmiş kuralları yıkmaya geldik. 😊

Pahalı markalar, bu markaya ait koleksiyonlar dikkatinizi çekiyor hatta obsesivitenizi artırıyor olabilir. 😊 Ancak bu durum her pahalı ürünün size yakışacağı ya da tarzınızı yansıtacağı anlamına gelmez. Yani pahalı kıyafetler, yalnızca pahalılar diye size şıklık vadinde bulunmazlar. 😊 Kısacası yüklü miktarlarda para verip aldığınız gömlek ve pantolon yerine aynı kalitede ancak daha uygun fiyatlı modeller bulabilir, masraflarınızı düşürerek akıllı alışverişin tadını çıkarabilirsiniz. Uygun fiyatlı gömlek ve kravat modelleri için Dük koleksiyonuna göz atabilirsiniz.

Vücut Proporsiyonunuza uygun parçaları kombinlerinize dahil edin!

Stil sahibi görünümler elde edebilmek için öncelikle vücut yapınızı iyi tanımanız gerekir. Kombininize dahil edeceğiniz parçaları seçerken vücut proporsiyonunuza uygun olanlara öncelik vererek ilk adımı atabilirsiniz. Vücut yapınıza ve tarzınıza uygun modelleri stilinize adapte ederek iddialı görünümler elde edebilirsiniz.

İster online alışveriş yapın isterseniz de mağazaya gidin, seçeceğiniz parçaların beden ölçülerinizle uyumlu olduğundan emin olun. Mesela slim fit ya da normal kesim bir gömlek alacaksanız, beğendiğiniz gömleğin üzerinizde ne çok dar ne de çok bol durmamasına özen gösterebilirsiniz.

Çok dar gömlekler oturduğunuzda açılmalar yapacağından bu gömleklerle aranıza mesafe koyabilirsiniz. Tercihinizi bol gömleklerden yana kullanmanız halinde de olduğunuzdan daha yapılı görünebilirsiniz. Stil sahibi görünümler elde edebilmek için bedeninize ve tarzınıza uygun parçaları seçebilir, zevkli seçimlerinizle bulunduğunuz her ortamda göz kamaştırabilirsiniz.

Gardırobunuzda Renkli Parçalara Yer Açın!

Renklerin enerjisine ve gününe inanın! Eğer renklere karşı önyargılarınız varsa, bu düşüncelerinizle vedalaşmanın tam sırası! 😊 Güçlü bir stil yaratmak ve sokağın ritmine yön verebilmek için siz de renkli parçalara kombinlerinizde yer verebilir, modunuzu yükselterek kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz.

Gardırobunuzdaki renk varyasyonlarını çoğaltarak kombin seçeneklerinizi genişletebilirsiniz. Siyah, beyaz, lacivert ve mavi gibi kilit renkleri ne giyeceğinizi bilemediğiniz zamanlarda kullanarak çabasız şıklık elde edebilirsiniz.

Risksiz parçaların yanında pembe, mor, sarı, kırmızı, bordo, yeşil gibi canlı renkleri kombinlerinize dahil ederek cesur seçimlerinizle göz kamaştırabilirsiniz. Beyaz ya da mavi gömlekler sizin kırmızı çizginizse, renkli kravat çeşitleri ile kombinlerinize hareket katabilirsiniz.

Trendleri Takip Edin Ama Her Zaman Birebir Uyum Sağlamaya Çalışmayın!

Moda dünyasının kendini bir çırpıda tüketen trendlerden ibaret olduğunu söylesek çok da abartmış sayılmayız. Fazlasıyla kaygan zemine sahip olan moda dünyasının etki zincirinde dünyaca ünlü oyuncuların, şarkıcıların, Hollywood yıldızlarının da olduğunu hesaba katarsak yükselişe geçen trendlerin neredeyse ışık hızıyla tüm dünyaya bir çırpıda yayıldığını söyleyebiliriz.

Durum böyle olunca da popüler kültürün etkisinde kalan herkes birbirine benzer stiller oluşturmaya başlıyor ancak yalnızca trend diye tercih edilen bu parçalar, maalesef herkeste aynı şekilde durmuyor. Vücut proporsiyonunuzdan ten renginize, boyunuzun uzunluğundan saçınıza kadar her detay stilinizi etkileyecek değişkenler arasında yer alıyor. Yani tek başına trendleri takip etmek, doğru seçimler yaptığınız anlamına gelmiyor. 😊 Mesela, çok zayıfsanız slim fit gömlekler sizi olduğunuzdan daha da zayıf gösterecektir.

Şık ve elegan görünümler için vücut yapınıza ve tarzınıza uygun modeller seçerek stilinize sınıf atlatabilirsiniz. Tercih sizin…

Gardırobunuzdaki Konfor Alanını Terk Edin!

Evet, alışkanlıklardan kurtulmak çok zor ancak gardırobunuzdaki konfor alanını terk ederek siz de kendinizi yenileyebilir, tek düzelikten sıyrılarak iddialı görünümler elde edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey tam olarak gardırobunuzda bir devrim yaratmak… Alıştığınız tek tip giyim tarzından sıyrılarak daha önce denemediğiniz stillere yönelebilir, yaratıcılığınızı işin içine dahil ederek seçimlerinizle göz kamaştırabilirsiniz.

Eğer dolabınız klasik parçalar ve takım elbiselerle doluysa, casual kıyafetlerle kombinlerinize renk katabilirsiniz. Ya da yalnızca spor kıyafetler giyiniyorsanız gardırobunuza dahil edeceğiniz klasik gömlek, pantolon ve blazer ceket modelleri ile klas görünümler elde edebilirsiniz. Gardırobunuza yatırıp yaparak gideceğiniz yere göre kombinlerinizi özelleştirebilirsiniz.

Detaylarda Boğulmayın, Bütüne Odaklanın!

Kombininizi oluşturacak detaylar, ince nüanslar tabi ki önemli ancak bütünü oluşturacak ana parçalar yerine önceliği detaylara verirseniz bütünde kaybolabilirsiniz. İşte tam da bu yüzden küçük parçalar yerine genel görüntünüzü oluşturacak parçalara odaklanın.

Eğer klasik bir kombin peşindeyseniz öncelikle takımınızın kalıbına ve renk seçimine öncelik vererek ilk adımı atabilirsiniz. Seçtiğiniz takım elbise rengine göre de gömleğinizi, gömleğinize uygun bir kol düğmesi, kravat ve tüm bunlarla uyumlu yaka mendilinizi belirleyebilirsiniz.

Ayakkabı Seçimine Ayırdığınız Vakti Artırın!

Özenle hazırladığınız kombinlerinize son dokunuşları aksesuarlarla yaptığımız bir gerçek. Ancak ayakkabılar, onlara ayırdığınızdan daha fazla zamanı hak ediyor olabilir. 😊 Çünkü yanlış bir ayakkabı seçimi harcadığınız onca emeği bir çırpıda heba edebilir. Ayakkabı seçimine ayırdığınız vakti artırarak kombinlerinize şık dokunuşlar yapabilir, tarzınızla tüm meraklı bakışları üzerinizde toplayabilirsiniz.

Aksesuar Seçimlerinizle Kombinlerinizi Zenginleştirin!

Erkek aksesuarları arasından en çok dikkat çeken yaka mendili, kravat, gömlek, kol düğmesi, hakiki deri cüzdan gibi farklı seçenekleri bir araya getirerek kombinlerinizi zenginleştirebilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte yapacağınız keyifli hafta sonu kahvaltılarından, gece katılacağınız özel davetlere kadar gideceğiniz her yerde size eşlik etmeyi başaran aksesuar çeşitleriyle siz de stilinizi bir üst seviyeye taşıyarak kombinlerinizde bütünlüğü yakalayabilirsiniz.

Daha klasik bir görünüm peşindeyseniz, şık bir yaka mendili ile onunla uyumlu kol düğmesi modelini bir araya getirerek kombininizi hareketlendirebilirsiniz. Son olarak ayakkabılarınızla ve kombininizle uyumlu çorap modellerini iş birliğine davet ederek mükemmeli yakalayabilirsiniz.

“Stil sahibi görünmek isteyen erkekler için 8 tavsiye” başlıklı yazımızın sonuna geldik. Eksik parçalarınızı tamamlamak için www.duk.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.