TAKIM ELBİSE İÇİN KRAVAT SEÇİMİ TÜYOLARI | Dük Kravat
TAKIM ELBİSE İÇİN KRAVAT SEÇİMİ TÜYOLARI

TAKIM ELBİSE İÇİN KRAVAT SEÇİMİ TÜYOLARI

Kategori : Blog    /    Yazar : Dük Kravat
Herhangi bir davete ya da etkinliğe giderken takım elbise giymeniz gerekebilir. Bu ister iş görüşmesi ister özel bir buluşma olsun, takım elbiseniz size özel davetlerde eşlik edecek en iyi seçenekler arasında ilk sırada yerini alır. Takım elbisenizle şık görünmek ve tüm meraklı bakışları üzerinize çekmek içinse onu mükemmel bir şekilde tamamlayacak bir kravat seçmeniz gerektiğini hatırlatalım! 😊 Peki takım elbise için kravat seçimi nasıl yapılır? Dük Blog olarak tarzınızı oluşturmanızda yardımcı olacak takım elbise için kravat seçimi tüyoları konusunu sizin için radarımıza aldık!
Takım elbiseniz için doğru kravatı seçmek, zaman zaman zorlayıcı olabilir. Bu konuda takım elbise için kravat seçimi tüyoları arasında ilk ele almanız gereken şey, renklerdir. Takım elbisenizin rengine benzer tonlarda kravat seçerek klas bir görünüm elde edebilirsiniz. Ya da çarpıcı renkler kullanarak cesur bir stil oluşturabilirsiniz. Örneğin; siyah veya lacivert takım elbise içerisine mavi kravat takmak, havalı ve şık bir görüntü yaratmanıza yardımcı olur. Kırmızı ya da yeşil kravat takmak ise size iddialı bir görünüm kazandırır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta, renklerin birbiriyle uyumlu olmasıdır.
Takım elbise için kravat seçimi tüyoları sadece renklerle sınırlı değil! Desenler de ele alınması gereken konulardan bir tanesi. Düz kravatlar, şıklığı garantilemek isteyenlerin tercihiyken takım elbiselerle çizgili ve puantiyeli kravatları kombinlemek, dikkat edilmesi gereken konuları da beraberinde getiriyor. Gelin bu ayrıntıları birlikte inceleyelim!
Çizgili Kravat Takarken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?
Cesur ve güçlü bir stil yakalamak isteyenlerin vazgeçilmezi olan çizgili kravatlar, takım elbise kombinlerini renklendiren olmazsa olmaz parçalardan biridir. Çizgilerin orantısı, boyutu ve yönlerine göre farklı çeşitleri bulunan çizgili kravatlar, doğru kombinlenmediğindeyse istenmeyen görünümler ortaya çıkabilir. Peki çizgili kravat takarken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?
1. “Çizgili kravat takarken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?” sorusuna vereceğimiz en önemli yanıtlardan biri, çizgili kravatları desen orantısına göre kombinlemektir. Eğer takım elbiseniz ya da gömleğiniz çizgili ise kravatınızın çizgileri farklı boyutlarda olmalıdır. İnce çizgili gömlekler veya takım elbiseler ile kalın çizgili kravatları bir araya getirerek ilk adımı atabilirsiniz.
2. Eğer çizgili gömlek ile çizgili kravat takacaksanız, genellikle düz takım elbise giymeniz önerilir. Böylece desenlerle göz yormadan çarpıcı görünümler elde edebilirsiniz.
3. “Çizgili kravat takarken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?” sorusunun diğer bir cevabı da bir araya getirdiğiniz renklerin uyumlu olmasıdır. Çizgili kravatınızın rengi, gömlek ya da takım elbisenizin rengini tamamlamalı ya da onlarla kontrast oluşturmalıdır. Örneğin; koyu mavi takım elbise içine sarı veya kırmızı kravat yakışır. Açık mavi ile koyu mavi rengini eşleştirmek, sade ve şık bir görünüm elde etmenizi sağlar.
4. Takım elbise ya da gömleğiniz çizgili ise takacağınız kravatın çizgileri farklı yönlerde olmalıdır. Dikey çizgili gömlek giyiyorsanız yatay çizgili kravat takmanız, daha uyumlu bir tarz yaratmanızı sağlar.

Düz Kravat Takarken Nelere Dikkat Edilir?
Genellikle şıklığını riske atmak istemeyenlerin tercihi olan düz kravatlar, sade görünümleri sayesinde farklı renkler ya da desenlerdeki takım elbise ve gömlekler ile kombin yapılması kolay bir kravat çeşididir. Düz kravatlar ile yarattığınız kombinler, sade ama bir o kadar da zarif ve şık görünümler elde etmenizi sağlar. Ancak yapılan bazı yanlış kombinler, istemediğiniz bir şekilde dikkat çekmenize sebep olabilir. Peki düz kravat takarken nelere dikkat edilir?
• Renk uyumu, “düz kravat takarken nelere dikkat edilir?” sorusunun başlıca yanıtlarından biri! Renklerle yaratacağınız uyum, stiliniz ile ilgili çok şey söyler. Bu yüzden düz kravatlarınızın rengi takım elbise ve gömleklerinizin rengi ile kontrast ya tonsürton oluşturacak şekilde bir kombin yaratmalısınız.
• Düz kravatları düz gömlekler ve takım elbiseler ile kombinlemek, elbette şık görünümler elde etmenizi sağlar. Ancak ortamlarda dikkat çekmek ve cesur bir kombin ile öne çıkmak için düz kravatlar ile çizgili takım elbiseleri bir araya getirebilir, kravat iğnesi ya da yaka mendili gibi aksesuarlarla kombininize hareket katabilirsiniz.
• “Düz kravat takarken nelere dikkat edilir?” sorusunun en önemli yanıtları arasında kravatınızın kalınlığı yer alıyor. Düz kravatınızın kalınlığının takım elbisenizin kesimi ile uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Slim-fit tarz bir takım elbise giyecekseniz, düz ince kravat modellerini tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Puantiyeli Kravat Modelleri Nasıl Kombinlenir?
Takım elbise için kravat seçerken tabuları yıkmak isteyenlerin tercihi olan puantiyeli kravat modelleri, dikkat çekici ve eşsiz bir stil yaratmak için idealdir. Hem resmi hem de gündelik kombinler için oldukça uygun olan puantiyeli kravatları doğru bir şekilde kombinleyerek iddialı tavrınızı ortaya koyabilirsiniz. Peki, gardırobun joker parçası olan ve çok yönlülüğüyle ön plana çıkan puantiyeli kravat modelleri nasıl kombinlenir?
Puantiyeli kravatların en güzel yanı, onunla iki veya üç renkli kombinasyonlar yapılabilmesidir. Örneğin; sarı puantiyeli bordo kravatlar ile koyu gri takım elbiseleri bir araya getirirseniz, oldukça etkileyici ve yaratıcı görünümler elde edebilirsiniz. Boynunuza takacağınız düz bir şal ya da kravatınız ile uyumlu bir yaka mendili ile şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.
Büyük puantiyeli kravat modelleri eğlenceli bir görünüme sahip olduğundan gündelik kombinler için daha uygun bir seçenek haline gelir. Küçük puantiyeli kravatlar ise daha trend görünümler vadeder. Her ne kadar puantiyeli kravatlar birçok etkinlik için ideal olsa da büyük puantiyeler, resmi törenler için pek uygun olmayabilir.