TAKIM ELBİSEDE KRAVAT VE MENDİL UYUMU NASIL OLMALIDIR? | Dük Kravat
TAKIM ELBİSEDE KRAVAT VE MENDİL UYUMU NASIL OLMALIDIR?

TAKIM ELBİSEDE KRAVAT VE MENDİL UYUMU NASIL OLMALIDIR?

Kategori : Blog    /    Yazar : Dük Kravat
Bazı zamanlarda hem şık hem de zarif görünmeniz gerekebilir. Neyse ki her kombini mükemmel bir şekilde tamamlayan kravatlar ve mendiller, istediğiniz görünüme kavuşmanızı sağlayacak en iyi seçeneklerdir. Ancak bu iki şık aksesuarı birbiriyle uyumlu olacak şekilde seçmezseniz, istediğinizin tam tersi bir görünümle karşı karşıya kalabilirsiniz. Dük Blog olarak size bu konuda rehberlik edecek takım elbisede kravat ve mendil uyumu nasıl olmalıdır? sorusunun yanıtlarını verdik!

Öncelikle kravat ve mendilin birbiriyle eş değil, birbirini tamamlayıcı olması gerektiğini belirtelim. İşler karmaşıklaşıyor gibi gelebilir. Ancak telaşlanmanıza hiç gerek yok! “Takım elbisede kravat ve mendil uyumu nasıl olmalıdır?” sorusunun çözümü aslında göründüğü kadar zor değil. Çünkü birbirini tamamlayan renkler ile şık ve zarif görünümler elde etmeniz mümkün! Siz de kırmızı gibi parlak renkte bir kravat için onu tamamlayacak sakin renklerde bir mendil tercih ederek sofistike ve prestijli görünümler yaratabilirsiniz.

“Takım elbisede kravat ve mendil uyumu nasıl olmalı?” sorusunun yanıtı elbette renklerle sınırlı değil! Kravat ve mendil uyumunda seçtiğiniz desenlerin de birbirini tamamladığından emin olmalısınız. Bu noktada yaratıcılığınızı da işin içine dahil edip zıtlıklardan faydalanmak, çarpıcı görünümler elde etmenizi sağlayabilir. Eğer ince çizgili kravat takıyorsanız, onu en iyi tamamlayacak olan mendil modeli, kalın çizgili mendillerdir. Aynı mantığı puantiyeli ya da geometrik desenli kravat ve mendil modellerinde de uygulayabilirsiniz. 😊

Kravat ve Mendil Renk Uyumu Nasıl Olmalı?

Her kombinde olduğu gibi kravat ve mendil kombinlerinde de renk uyumu, hoş bir görünüm elde etmeniz için en çok dikkat etmeniz gereken noktalar arasında yer alıyor. Kravatın rengine uygun renkte bir mendil seçilmediğinde ise istenmeyen görünümler ortaya çıkabiliyor. Peki kravat ve mendil renk uyumu nasıl olmalı?

Kravat ve mendil modellerini bir araya getirirken tercihinizi aynı renklerden yana değil de kırmızı ve yeşil gibi tamamlayıcı renkler ya da sarı ve mor gibi kontrast oluşturan renklerden yana kullanabilirsiniz.

Parlak renkte bir kravat için yine parlak renkte bir mendil seçmek, göz yoran bir görüntünün ortaya çıkmasına sebep olabilir. Onun yerine sakin renkler kullanmak, sofistike ve cool görünümler elde etmenizi sağlayacaktır.
“Kravat ve mendil renk uyumu nasıl olmalı?” sorusuna çözüm olarak sunulacak en kolay yöntemlerden biri, sade beyaz yaka mendilleri kullanmaktır. Bu klasik seçenek, her renge ve kombine uyum sağlayacağı gibi şık bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.

Nötr renk seçimi de “kravat ve mendil renk uyumu nasıl olmalı?” sorusunun yanıtları arasında. Eğer kravatınız ya da mendiliniz gri, bej, siyah ve kahverengi gibi nötr renklerden birine sahipse; onunla hemen hemen tüm renkler uyumlu olacaktır. Nötr renkte bir kravatı renkli bir yaka mendili ile kombinlemek ise tüm dikkatleri üzerinize çekecek bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Kravata Uygun Mendil Nasıl Seçilir?

Takım elbiselerin tamamlayıcı aksesuarları olan kravat ve mendil modelleri, farklı renk ve desen seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Fazla çeşitliliğin olması ise kravata uygun mendil seçiminde doğru kararı vermeyi zorlaştırabiliyor. Siz de birkaç temel unsuru öğrenerek işin matematiğini çözebilir, güçlü ve şık kombinler ortaya koyabilirsiniz. Peki kravata uygun mendil nasıl seçilir?

Kravat modelinize uygun yaka mendili seçerken yaratıcılığınızı bu işe dahil etmeyi ve zıtlıkların mükemmel uyumundan yararlanmayı unutmayın! Düz kravat takıyorsanız, kombininizde desenli mendile yer verebilirsiniz. Bu durumda desenli mendil modelinizdeki renklerden biri, kravatınızın rengiyle benzer tonlarda olabilir. Örneğin, düz kırmızı kravat modelleri ile açık kırmızı fonu olan siyah puantiyeli ya da çizgili mendiller kullanmak, güçlü bir görünüm elde etmenize olanak tanır.
“Kravata uygun mendil nasıl seçilir?” sorusunun yanıtı tabi ki bununla sınırlı değil. Zıtlıklar, yalnızca düz ve desenli modeller bir araya getirilerek oluşturulmaz.

Kravat ve mendil modelinizin ikisi de desenli olduğunda, desenler arasındaki zıtlıklardan da yararlanabilirsiniz. Yani ince çizgili kravatlar ile kalın çizgili mendilleri, küçük puantiyeli kravatlar ile büyük desenli mendilleri kombinlemek gibi… 😊 Ne dersiniz, eğlenceli değil mi?

Kravat ve Mendil Kombinleri Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

İster günlük hayatta ister ofiste ya da özel davetlerde yapacağınız eşsiz kravat ve mendil kombinleri ile görünümünüze şık dokunuşlar yapabilirsiniz. Ancak doğru kombini yapmak için bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Gelin kravat ve mendil kombinleri yaparken nelere dikkat edilir birlikte inceleyelim.

1. İlk önce her zaman kravatı seçin. Kravatın takım elbise ve gömlek modelleriyle uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde kravatınızla uyumlu bir mendil seçseniz bile istenen görünümü elde edemeyebilirsiniz. Doğru kravatın nasıl seçileceğini öğrenmek için “doğru kravat seçimi nasıl yapılır?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

2. Doğru bilinen yanlışları öğrenme zamanı… Kravat ile yaka mendili eşleşmek zorunda değil. 😊 Tam tersi birbiriyle bire bir aynı modellerde kravat ve mendil takmak, basit bir görünüm oluşturmanıza sebep olabilir. Önemli olanın renklerin ve desenlerin birbirini tamamlaması olduğunu unutmayın.

3. Kravat ve mendil kombinleri yaparken diğer dikkat edilmesi gereken bir nokta da mendillerin boyutu. Çok küçük boyutta olan mendiller, gözden kaçabilir ya da fazla büyük mendiller, göze batabilir. Yani mendilinizin boyutu, ceketiniz ve kravatınıza uygun olmalıdır.

4. Seçeceğiniz kravat ve mendil modellerinin aynı materyale sahip olmasında bir sakınca yok. Ancak pamuk kravatlar ile ipek mendil modellerini bir araya getirerek şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

5. Kravat ve mendil kombinlerinde gömlek ve takım elbisenizin de kombininizle uyumlu olması gerektiğini unutmayın. Eğer desenli kravat ve mendil modelleri tercih edecekseniz, düz gömlek modelleri göz yormaması açısından daha uygun bir seçenek olacaktır.