YAKA MENDİLİ NASIL KATLANIR? | Dük Kravat
YAKA MENDİLİ NASIL KATLANIR?

YAKA MENDİLİ NASIL KATLANIR?

Kategori : Blog    /    Yazar : Dük Kravat

Geçmişi iki asır öncesine dayanan yaka mendilleri geçmişten günümüze gelmeyi başaran ikonik erkek aksesuarlarından biridir desek çok da abartmış sayılmayız. Düz ya da desenli varyasyonlarıyla kombinlerinize son dokunuşları yaparak zarif görünümler elde ettiğiniz yaka mendillerine daha yakından bakmaya ne dersiniz?
En çok merak edilen ve araştırılan konuların başında gelen “Yaka mendili nedir?”, “Yaka mendili nasıl katlanır?” gibi soruları DÜK Blog ekibi olarak sizin için yakın markaja aldık! Hazırsanız işte başlıyoruz!

Yaka Mendili Nedir?

Geçmişi 17. yüzyıla dayanan yaka mendillerinin bir temizlik aracı olarak kullanıldığını ve geçirdiğimiz bu iki yüyıl içerisinde yaptığı yolculukları biliyor muydunuz? Elden pantolon ceplerine oradan da göğüs üzerindeki ceplere terfi eden yaka mendili, stil sahibi erkeklerin stil manifestosu haline gelmeyi bu uzun yoldan geçerek başardı. Ancak yaka mendillerinin bugün ulaştığı mertebeyle o zamanki arasında büyük farklar vardı. O da katlama tekniği mi dersiniz? Cevabınızın evet olduğunu duyar gibiyiz. 😊 Peki yaka mendili nedir?

Soruya yanıt vermeden önce yaka mendilinin geçirdiği evrime biraz daha yakından bakalım. Takvimler 1900’leri gösterdiğinde, modayı yakından takip eden erkeklerin takım elbisesinin başrol oyuncusu haline gelen cep mendilleri daha da popüler hale geldi. İpek, keten ya da pamuktan yapılmış bir cep mendili olmadan kimsenin evden adımını atmadığı bu dönem 1960’lara kadar sürdü. Yaka mendilleri eski popülaritesini o zamandan sonra yakalayamasa da, iyi giyinen erkeğin stil manifestosu haline gelerek ikonikleşmeyi başardı. Kısacası yaka mendili, stil sahibi bir erkeğin vazgeçilmez ve zamansızn aksesuarıdır diyebiliriz.
Yaka mendili nedir? sorusunu yanıtladığımıza göre yaka mendillerine mertebe atlatan katlama şekillerine hep birlikte göz atalım!

Yaka Mendili Katlama Şekilleri

Hem günlük kombinlerinize hem de şık davetlerde ne giyeceğinize özen gösteriyorsanız “yaka mendili katlama şekilleri” konusu sizin de radarınıza giriyor demektir. 😊 Çabasız şıklık elde ederken stilinizi de bir üst seviyeye çıkarabileceğiniz erkek yaka mendili modelleri ile siz de güçlü görünümler elde edebilirsiniz. Blazer ceket ve gömleklerinizin birlikteliğine ayrı bir hava katan yaka mendili modellerini bu oyuna davet ederek stilinizle göz kamaştırabilirsiniz. Peki yaka mendili nasıl katlanır? Pratik yaka mendili katlama şekilleri nelerdir?

Eğer daha önce hiç yaka mendili kullanmadıysanız ve ilk kez yaka mendili katlayacaksanız üçgen katlama yöntemi tam size göre diyebiliriz. 😊 Yaka mendili katlama şekilleri arasında en çok tercih edilen şeklin üçgen katlama olduğunu da ekleyerek bu görüntüyü nasıl yakalayacağınızdan bahsedelim. Bu görünümü elde edebilmek için kare formunda olan yaka mendilinizi öncelikle dörde katlamalısınız. Mendilinizin köşe kısımlarını tam ortada birleştirmek için tekrar bir katlama daha yapmalısınız. Son adımdaysa yaka mendilini ters çevirdiğinizde, üst kısmın üçgen ucu gibi sivri, alt kısmın da düz olduğundan emin olmalısınız.

Yaka mendili katlama şekilleri nelerdir? konusunu senin için biraz daha detaylandıralım. Klasik görünümler peşindeyseniz seçtiğiniz yaka mendilini dörde katlayarak dikdörtgen ya da kare formunda zahmetsizce cebinize yerleştirebilirsiniz. Daha hareketli bir cep mendili katlama şekli arıyorsanız, mendili ikiye katlayarak birbiri içine geçmiş labirent görünümü yaratabilirsiniz. Daha salaş ve spor görünümler için de tercih edebileceğiniz desenli mendilleri, doğal duran yaka mendili katlama şekilleri ile kullanabilirsiniz.

Gelelim yaka mendilinizin formunu bozmadan cebinize yerleştirmeye… 😊 Yaka mendilinizin şık durması için onu katlamadan ütülemeyi unutmamanızı şiddetle tavsiye ederiz. Yaka mendilini üçgen formunu bozmadan cebinize yerleştirerek girdiğiniz her ortamda tüm meraklı bakışları üzerinizde toplayabilirsiniz. Düz ya da desenli yaka mendili modelleri ile iş birliği yaparak iddialı tavrınızı ortaya koyabilirsiniz.

Yaka Mendili Fiyatları 2022

Stil sahibi erkeklerin vazgeçilmez aksesuarlarının başında gelen yaka mendili modelleri göz alıcı tasarımları ve farklı renk seçenekleriyle tüm meraklı bakışları üzerinde toplamayı başarıyor. Özel günlerde hediye olarak tercih edildiği gibi günlük hayatta da erkeklerin sıklıkla kullanmayı tercih ettikleri bir aksesuar olduğundan yaka mendili fiyatları 2022 de en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Zamansız duruşlarıyla zevkli seçimlerinize ve yaratıcılığınıza vurgu yapan yaka mendilleri ile siz de kombinlerinize şık dokunuşlar yapabilirsiniz. Gideceğiniz yere ve mevsime göre tercih edeceğiniz ipek ya da yünlü Dük yaka mendili modelleri ile stilinize mertebe atlatabilirsiniz. Doğadan ilham alarak tasarlanan floral desenli yaka mendili modellerini kombinlerinize dahil ederek gömlek ve ceketlerinize hareket katabilirsiniz.

Gömlek ve kravatınızla uyumlu yaka mendilleri tercih ederek set görünümler elde edebilirsiniz. Dük koleksiyonunda yer alan kutulu set seçeneklerine göz atarak uygun fiyatlı yaka mendili, kravat ve kol düğmesine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Daha spor bir hava peşindeyseniz yalnızca yaka mendili kullanarak tüm ilgiyi ceketinize yönlendirebilirsiniz.

Yaka mendili fiyatları ile ilgili araştırma yaparken karşınıza birçok farklı fiyat skalası çıkmış olabilir. Erkek cep mendili fiyatları, üretimde kullanılan malzemelerin kalitesine, işçiliğe ve markaya göre farklılık göstereceğinden siz de tarzınıza ve bütçenize en uygun modeli seçerek kombinlerinize güçlü dokunuşlar yapabilirsiniz. Sezonun en trend, kaliteli ve indirimli yaka mendili modellerini kombinlerinize dahil ederek iddialı tavrınızla göz kamaştırabilirsiniz.

Çabasız şıklık elde etmek ve tarzınızla sokak modasına yön vermek istiyorsanız uygun fiyatlı erkek yaka mendili fiyatları 2022 ve modellerine www.duk.com.tr adresinden tek tıkla ulaşabilirsiniz.