ERKEK OFİS GİYİM KOMBİN ÖNERİLERİ İLE OFİS ŞIKLIĞINI YAKALAYIN | Dük Kravat
ERKEK OFİS GİYİM KOMBİN ÖNERİLERİ İLE OFİS ŞIKLIĞINI YAKALAYIN

ERKEK OFİS GİYİM KOMBİN ÖNERİLERİ İLE OFİS ŞIKLIĞINI YAKALAYIN

Kategori : Blog    /    Yazar : Dük Kravat

İş hayatındaki ideal giyim stilini ifade eden erkek ofis giyim, şık ve modern görünümünüzle profesyonel yaşamınızda da güçlü bir imaj çizmeniz açısından oldukça önemli... Ancak ofis şıklığı yakalamak için çoğu zaman aklınıza resmi bir giyim tarzı gelse de bunun için tek bir doğru yok! 😊 Yani demek istediğimiz şu ki; erkek ofis giyim kombinleri tamamen resmi görünümlere sahip olabileceği gibi bazen yarı resmi formlarda da karşımıza çıkabilir.

En az günlük stil kadar önemli olan ofis erkek giyim modelleri için farklı kombin seçeneklerinin olduğunu baştan söyleyelim. Ancak kombin seçeneklerinin fazla olması kafanızı kurcalarken, yoğun iş günlerinde “ne giyeceğim ben?” sorusu ile sizi baş başa bırakabilir.

Dük Blog olarak rehber niteliği taşıyan “Erkek Ofis Giyim Kombin Önerileri ile Ofis Şıklığını Yakalayın” başlıklı yazımızla bu konuyu bir sorun olmaktan çıkardık ve sizin için pratik erkek ofis kombin önerileri listemizi hazırladık. Şıklığı ve rahatlığı bir arada bulabileceğiniz kombin önerilerimizi incelemek için hazırsanız, işte başlıyoruz!

Ofis Kombini Nasıl Yapılır?

İş dünyasında büyük bir önem taşıyan ofis erkek giyim kombinleri, erkeklerin gündeminden düşmeyen konular arasında yer alıyor. Günlük giyim tarzına göre daha resmi olması gerektiği düşünülen erkek ofis giyim kombinleri için doğru bilinen yanlışlar olduğunu söyleyelim. Peki erkeklerin iş hayatında bu kadar büyük bir yere sahip olan ofis kombini nasıl yapılır?

Ofis ortamında modern ve şık bir duruş sergilemek için öncelikle gardırobunuzda kurtarıcı parçaların olup olmadığından emin olmalısınız. Klasik giyimin vazgeçilmezi blazer ceket, kumaş pantolon, klasik kesim gömlek ve güçlü aksesuarlar gardırobunuzun mihenk taşıdır desek çok da abartmış sayılmayız. Stilinizi tamamlayacak ve ikonik görünümlere imza atmanıza yardımcı olacak yaka mendili, kol düğmesi ve kravatlar da bu takım oyununun olmazsa olmazları arasında üst sıralarda yerini alıyor.

Ofis kombini nasıl yapılır diye soruyorsanız kombinlerinizi yaparken klasik parçalar seçmenizi, abartıdan uzak, sade görünümleri tercih etmenizi önerebiliriz. Modası hiçbir zaman geçmeyen klasik erkek giyim modelleri ile ofis kombinleri yaparak güçlü bir duruş sergileyebilirsiniz. Resmi bir görünüm peşindeyseniz klasik kesim erkek gömlek modellerini gömleğinizin rengiyle uyumlu bir takım elbiseyle birlikte kullanabilirsiniz. Gömleğinizin üzerine şık bir kravat takarak kombininize zarif bir dokunuş yapabilirsiniz.

İddialı ve şık ofis kombini nasıl yapılır sorusunun yanıtları elbette bunlarla sınırlı değil! 😊 Eğer takım elbise sizin için fazla resmiyse gömleğinizin üzerine spor bir blazer ceket tercih edebilirsiniz. Altına prestijli görünümler sunan bir chino pantolon giyerek kombininize son dokunuşları yapabilirsiniz.

Ofis Gardırobunda Neler Olmalı?

Ofis kıyafetleri erkekler için gardırobun kurtarıcısı unvanını sonuna kadar hak ediyor desek yeridir. Bu nedenle işinize yarayacak bir ofis gardırobu oluşturmalı ve dolabınıza birbiriyle uyumlu parçaları dahil etmelisiniz. Ofis gardırobunuzu oluştururken kalabalık yaratmak yerine her zaman elinizin altında bulunması gereken ve kolayca kombinleyebileceğiniz temel parçaları gardırobunuza dahil ederek ilk adımı atabilirsiniz. Peki ofis gardırobunda neler olmalı?

Ofis gardırobunuzu oluşturmaya başlamadan önce gardırobunuzu gözden geçirerek en çok tercih ettiğiniz renkleri belirleyebilirsiniz. Erkek ofis giyimde en çok kullanılan siyah, beyaz, gri ve lacivert renklerindeki parçalar önceliğiniz olabilir. Bu kurtarıcı renkler dışında bulunduğunuz mevsime uygun renklerdeki parçaları değerlendirebilirsiniz. Sonbahar için en uygun renkler kahverengi, bordo ve koyu yeşil tonlarından oluşurken yaz renklerinin daha yüksek ve açık tonlar olduğunu notlarımıza iliştirelim.

Ofis gardırobunda neler olmalı diye soruyorsak, klasik ceketleri es geçmek olmaz. Erkek ofis giyimin kurtarıcı parçalarından biri olan klasik ceketler ile siz de kombinlerinize son dokunuşu yaparak iddialı bir görünüm elde edebilirsiniz. Klasik ceketlerinizi aynı kumaştan klasik bir pantolonla bir araya getirerek silüetinizi güçlendirebilirsiniz.

Ofis gardırobunda neler olmalı sorusunun cevapları bunlarla bitmiyor. Erkek ofis giyim kombinlerinin başrolü olan erkek gömlek modelleri, mutlaka gardırobunuzda bulunması gereken joker parçalardan! Baştan aşağı klasik bir görünüm peşindeyseniz, zarif duruşuyla dikkat çeken klasik kesim erkek gömleklerini tercih edebilirsiniz. Daha spor bir görünüm için slim fit erkek gömlek modelleri ile çabasız bir şıklık yakalayabilirsiniz.

Ofis Stili Oluşturmanın Püf Noktaları

İş ortamında stilinizle nasıl bir duruş sergilediğiniz, büyük bir önem taşıyor. Güçlü ve cesur bir stil oluşturmak içinse bazı detayları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Eğer doğru ofis stilini bir türlü yakalayamadığınızı düşünüyorsanız, sizin için hazırladığımız pratik ipuçlarına göz atabilirsiniz. “Ofis stili oluşturmanın püf noktaları nelerdir?” dediğinizi duyar gibiyiz! İşte başlıyoruz.

Ofis stilinde duruşun önemli bir yere sahip olduğundan bahsetmiştik. Tam da bu yüzden ofis kıyafetlerinizin özenli ve ütülü olmasına dikkat edebilir, güçlü imajınızla girdiğiniz her ortamda tüm meraklı bakışları üzerinizde toplayabilirsiniz.

Ofis stili oluşturmanın püf noktalarından biri de abartılı parçalarla aranıza koyduğunuz mesafe... Renk ve desen konusunda daha sade ve minimal seçeneklere yönelebilir, cüretkar bir görünüm yerine daha dengeli bir stille öne çıkabilirsiniz. Eğer sade tasarımların sizin için sıradan kalacağını düşünüyorsanız, kombinlerinize kişisel dokunuşlar yaparak stilinize mertebe atlatabilirsiniz. Kombinlerinizi sıradanlıktan kurtarmak için güçlü aksesuarları iş birliğine davet edebilirsiniz. Kravat, yaka mendili ve kol düğmesi gibi şık ve zarif aksesuarlarla kombinlerinizi hareketlendirebilirsiniz. Aksesuar modelleriyle ilgili fikir almak için “tamamlayıcı aksesuar modelleri nelerdir?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Birbirinden Şık Erkek Ofis Kombin Önerileri

Ofiste ne giyeceğinize karar vermekte zorlanıyor ya da kombinlerinizi çeşitlendirmek istiyorsanız, size vereceğimiz birbirinden şık kombin önerileri ile prestijli ve güçlü görünümler elde edebilirsiniz. Hem resmi hem de yarı resmi kombinlerin yer aldığı bu kombin önerileriyle iş ortamınıza uyum sağlayan şık bir stil oluşturabilirsiniz.

Resmi bir görünüm için klasik stilin vazgeçilmezi olan lacivert takım elbise modellerinin altına açık mavi gömlek tercih ederek asil ve güçlü duruşunuzla tüm dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz. Görünümünüzü hareketlendirmek için gömleğinizin üzerine lacivert kravat takarak aksesuarların güçlü etkisini gün boyu üzerinizde taşıyabilirsiniz. Takım elbisenizin altına deri ayakkabı giyerek kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Yarı resmi bir görünüm elde etmek için blazer ceketlerinizle basic tişörtlerinizi bir araya getirebilir, altına giyeceğiniz şık bir chino pantolonla günlük stili klasik parçalarla harmanladığınız cool bir kombin oluşturabilirsiniz. Yaka mendillerini de bu stil oyununa dahil ederek kombininizi kişiselleştirebilirsiniz.

Kış aylarında yapacağınız erkek ofis giyim kombinlerinde gömleklerinizin üzerine kazak veya süveter giyerek layer on layer görünümünüzle göz kamaştırabilir; içinizi ısıtacak parçalarla soğuk havalara meydan okuyabilirsiniz. Aksesuarsız asla diyorsanız, kazağınızla uyumlu bir kravatı da kombininize dahil edebilir, süet bir ayakkabıyla görünümünüzü tamamlayabilirsiniz.